Menu

U bevindt zich hier: jeugd > Diploma-uitreiking Music4All

Diploma-uitreiking Music4Allv.l.n.r. Lars Broekman, Femke Broekman, Sara Lamers, Linau Kojic, Pim Basten


v.l.n.r. Stijn Pijls, Lotte Lamers, Rosalie Lamers, Albert Lin


Uitreiking eerste diploma’s Music4All

Op zaterdag 18 juni 2016 kregen tien leerlingen, die hebben deelgenomen aan de cursus Music4All, hun diploma. De leerlingen, kinderen van 5 t/m 9 jaar, volgden deze cursus in de dependance van het Kunstencentrum Venlo in de Haandert te Tegelen. De uitreiking vond plaats in de dependance van het KCV in de Haandert. De jongsten ontvangen hun diploma om 09.30 uur en de oudsten om 10.30 uur.

Alle deelnemers: van harte gefeliciteerd !!

De opleiding Music4All bestaat uit twee groepen, te weten: 

"Ontdek & Verken” voor kinderen uit groep 2 en 3 van het basisonderwijs. In deze cursus laten de kinderen zien wat ze horen, oefenen met ritme, spel, zingen en beweging en spelen op diverse instrumenten. Samen met de andere kinderen ontwikkelen ze spelenderwijs het gehoor, maat- en ritmegevoel en het muzikale geheugen.

"Speel & Leer” voor kinderen uit groep 4 en 5 van het basisonderwijs. Deze kinderen zingen, dansen, maken muziek, spelen toneel, leren noten lezen en ontwikkelen maat- en ritmegevoel. Ze spelen op diverse instrumenten en maken kennis met veel verschillende muziekinstrumenten waarop ze later les krijgen. In deze verdiepingslessen maken ze bovendien kennis met een orkest, musical en een percussieband.Onder de deskundige leiding van Ruud Verhagen, die zijn opleiding op het conservatorium heeft genoten, hebben de leerlingen enthousiast en hard gewerkt aan hun presentatie die voorafgaat aan de diploma-uitreiking op 18 juni. Ouders, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes komen dan kijken en luisteren waar hun talent hen nu heeft gebracht. Terecht zullen zij dan hun diploma in ontvangst mogen nemen en verder gaan op de ontdekkingsreis van hun muzikaal cultureel talent. 

Gezien de zeer enthousiaste reacties van zowel leerlingen als ouders is de overtuiging dat deze nieuwe aanpak succesvol is. Ook de ING is deze mening toegedaan en heeft een financiële bijdrage geleverd waardoor een voortzetting is geborgd. De opleiding wordt gekenmerkt door de samenwerking van verschillende verenigingen waarbij het ontdekken en ontwikkelen van het talent voorop staat. Gedurende dit jaar hebben Stella Duce, musical, DrumbeatZ Tegelen, percussie en de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Tegelen workshops verzorgd. Het Kunstencentrum Venlo was en blijft ook in de toekomst facilitator. Het unieke daarbij is dat het niet gaat om leden te werven voor "de eigen vereniging”, maar het belang van talentontwikkeling van het kind en het kind bewust te maken van zijn of haar talent op het gebied van muziek, dans, zang en toneel. Wetenschappelijk is al vaak aangetoond dat talentontwikkeling op muzikaal cultureel gebied bij een kind bijdraagt aan de motoriek, het zelfvertrouwen en de emotionaliteit. Ook landelijk is op hiervoor dit moment veel aandacht, met name ook door het initiatief van Koningin Maxima als erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs.  

Voor meer informatie kunt u terecht bij Ben Aldewereld, telefoon 06-53428438, aldew027@ziggo.nl, de websites: www.harmonie-tegelen.nl , www.kunstencentrumvenlo.nl
Terug naar boven

Nieuws

NieuwsflitsBuienradar

Terug naar boven