Menu

U bevindt zich hier: jeugd > M.J.T. 2017

M.J.T. 2017

Muzikaal Jeugd Treffen 2017

Zaterdag 18 maart namen Susan en Steven Stoffels van onze harmonie deel aan het Muzikaal Jeugd Treffen. Susan op dwarsfluit in de vierde afdeling en Steven op altsaxofoon in de eerste afdeling. 
Susan speelde het stuk Gavotta van A. Thomas op haar dwarsfluit. Ze kwam uit in de 4e afdeling en haalde een puntenaantal van 51,5 met promotie! Super knap van je Susan!!!
Steven kwam uit voor de 1e afdeling en speelde op zijn sax het stuk :Improvisation van Ryo Noda.
Een heel bijzonder stuk dat beloond is met een waardering van 54 punten met lof!! 

Susan en Steven; heel hartelijk gefeliciteerd.
Kijk voor de optredens van Susan en Steven op onze Facebooksite: klik hier ... 

                                         Het Muzikaal Jeugd Treffen.

Op zaterdag 18 maart en zondag 19 maart vindt voor de 43e keer het Muzikaal Jeugd Treffen plaats. Acht muziekverenigingen werken samen om dit evenement jaarlijks te laten plaatsvinden. Dit keer is het de beurt aan fanfare Sint Aldegondis van Maasbree om het evenement te organiseren. Bijna 100 jonge muzikanten in de leeftijd tot 18 jaar, die lid zijn van een fanfare of harmonie uit Baarlo, Beesel, Belfeld, Kessel, Maasbree, Reuver of Tegelen laten dan voor een deskundige jury hun muziekstuk horen. De blazers worden hierbij begeleid door een pianist. Op zaterdagochtend zijn de slagwerkers aan de beurt.  Zaterdagmiddag en zondag  is het podium voor de blazers. De muzikanten worden door de jury beoordeeld op diverse aspecten zoals zuiverheid, techniek, articulatie en samenspel. Ze krijgen na afloop een juryrapport en diploma. Voor de muzikanten is het een goede gelegenheid om te oefenen in een solo optreden en te kijken waar ze staan in hun muzikale opleiding. Het Muzikaal Jeugd Treffen vond plaats in het Hoës van Bree, Kennedyplein 5, te Maasbree. Meer informatie, het programmaboekje en de uitslagen zijn te vinden op de website van fanfare Sint Aldegondis: www.fanfaremaasbree.nl 

Terug naar boven

Nieuws

Nieuwsflits

Op 26 december 2019 organiseren wij voor de 42e keer het traditionele kerstconcert in de Maaspoort te Venlo.
Dit jaar verlenen het Venloos Mannenkoor de Meulezengers hun medewerking en Mezzosopraan Kikki Vanhautem.

Meer informatie over dit kerstconcert en hoe u kaarten kunt bestellen, kunt u hier vinden.

________________________________________________________________________________________________

Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Tegelen zoekt nieuwe dirigent

De Koninklijke Harmonie Sint Cecilia in het Noord-Limburgse Tegelen behoort tot de oudste Limburgse amateur-muziekgezelschappen en heeft in de afgelopen 166 jaar meer dan eens hoge ogen gegooid. Onze vereniging telt momenteel 38 spelende leden, waarvoor naast samen musiceren ook sociale binding een belangrijke kernwaarde is. In verband met pensionering van onze huidige dirigent zijn we per 1 maart 2020 op zoek naar opnieuw:

een inspirerende freelance dirigent (m/v)

Naast gezellig samen musiceren streven we er ook naar om de gespeelde werken zorgvuldig uit te voeren en samen een sfeervolle uitvoering te verzorgen. We willen onderscheidend zijn en uitvoeringen verzorgen die indruk achter laten. Dit is voor onze leden van grote betekenis, daarom willen we dit met onze nieuwe muzikale inspirator verder uitbouwen. We verwachten dat hij/zij ons weet te enthousiasmeren, inspireren en uit te dagen.

In de afgelopen periode hebben we uit een uitgebreid repertoire geput, waarbij naast eigentijdse muziek met name uitdagende klassieke werken zijn uitgevoerd. Samen met onze nieuwe dirigent willen we hieraan een vervolg geven, maar ook nieuwe wegen inslaan.

Van de nieuwe dirigent verwachten we dat hij/zij:

 • In het bezit is van een HaFaBra directie-diploma.

 • Gevoel heeft voor de sociale binding en richtinggevend is in het gezamenlijk musiceren.

 • Een uitgebreide en gevarieerde repertoirekennis heeft die aansluit bij onze ambitie.

 • Op actieve wijze invulling geeft aan het eigentijdse imago van onze vereniging, waarbij ledenwerving een belangrijk aandachtspunt is.

 • Open staat voor samenwerkingsverbanden met andere verenigingen.

  De repetities worden momenteel gehouden op de woensdagavond van 19.30u tot 21.30u in ‘t Zaelke op de Arie¨nsstraat in Tegelen. Voor meer informatie over de lange historie van het orkest verwijzen we naar de website www.harmonie-tegelen.nl.

  Sollicitatiebrieven, voorzien van een heldere toelichting en CV, kunnen uiterlijk 6 december 2019 per e-mail worden gestuurd naar bestuurslid Petra Kuntzelaers, p.kuntzelaers63@gmail.com

  Op zaterdag 14 december vinden de gesprekken met de sollicitatiecommissie plaats. Vervolgens worden drie kandidaten geselecteerd. Proefdirecties vinden plaats op 29 januari, 5 februari en 12 februari 2020. Aan de hand van deze proefdirecties wordt een definitieve keuze gemaakt. De nieuwe dirigent leidt vanaf woensdag 4 maart 2020 de repetities van onze vereniging.


Buienradar

Terug naar boven