Menu

U bevindt zich hier: nieuwsberichten > Nieuwsberichten 2017

Nieuwsberichten 2017

26 december 2017

Kerstconcert

De kerstdagen; samen met familie en vrienden bij elkaar in een gezellige sfeer. Genieten van alles wat de Kerstdagen te bieden hebben. Een muzikaal moment hoort daar bij.

De Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Tegelen onder leiding van John Bartels verzorgt op Tweede Kerstdag haar 40ste Kerstconcert. Dit jaar met medewerking van Nienke Nasserian Nillesen, Eline Hensels en Mannenkoor de Meulenzengers.
Evenals vorige jaren kunt u genieten van een concert met een feestelijk karakter: kerstmuziek en een scala aan andere muziekstijlen. 

Harmonie St.Cecilia speelt muziek van o.a. Ruperto Chapi (El Tambor de Granaderos) en Nino Rota (Amarcord). Tevens staat kerstmuziek op het programma.

Nienke Nasserian NIllesen zingt werken van Erik Satie (La Diva de l'Empire) en Frederico Chueca (Tango de Menegilda). Mezzosopraan en klassiek theatermaakster Nienke is cum laude afgestudeerd aan het conservatorium van Tilburg en in het Venlose muziekleven onder andere bekend van haar optreden in het programma van Sef Thissen.

Een verrassende muzikale combinatie is de jonge celliste Eline Hensels en de harmonie. Eline speelt samen met het orkest onder andere de Vocalise van Sergej Rachmaninoff. Dit werk is oorspronkelijk geschreven voor sopraan en piano. Later is het door de componist bewerkt voor viool en orkest. Nu in een bewerking voor cello en harmonieorkest.

Mannenkoor de Meulezengers uit Venlo, onder leiding van dirigente Marianne Maessen-Scherjon, zal een aantal werken a capella laten horen, zingt samen met Nienke Nasserian en wordt bij een aantal werken begeleid door de harmonie. Natuurlijk ontbreekt ook Kerst daar niet bij. De medewerking aan dit Kerstconcert is de opmaat naar het 25-jarig jubileum van het koor.

Dit concert is een mooie gelegenheid om familie, kennissen en vrienden te ontmoeten en te genieten van orkest, koor en solisten.

Kerstconcert Koninklijke Harmonie Sint Cecilia, Tegelen
Tweede kerstdag, dinsdag 26 december 2017
Theater de Maaspoort Venlo
Aanvang: 11.30 uur
Kaarten € 17,50. Vrije plaatsen
Kaarten kunnen besteld worden via www.maaspoort.nl

9 en 10 september 2017

Concertreis Osnabrück

Op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 vond onze jaarlijkse concertreis plaats. Dit jaar was de bestemming Osnabrück in de deelstaat Nedersaksen in Duitsland.

Osnabrück kent een historisch centrum, de "Altstad". Het marktplein is het middelpunt hiervan. Achter het Raadhuis liggen boetiekjes, ateliers, bistro's en cafeetjes. Er was voldoende gelegenheid om rond te struinen, te ontdekken, te shoppen en te genieten in deze mooie stand. De afstanden zijn kort en verdwalen is vrijwel onmogelijk.

Op zaterdagmiddag luisterden we de H.Mis op in de Herz-Jesu Kirche, waarna we gezamenlijk gedineerd hebben in restaurant Treibhaus. 
Op zondagochtend waren we uitgenodigd om deel te nemen aan het Platzconcert Strassenfestes Lotter Strasse.
Traditioneel geëindigd zijn we in 't Zaelke met een afsluitend diner. 

Uiteraard zijn er foto's gemaakt van deze gezellige concertreis. 
Via deze link kunt u de foto's bekijken. 

30 augustus 2017 

In memoriam..

Op 30 augustus is ons erelid Leo Timmermans overleden.
Leo is meer dan 48 jaar lid van onze vereniging geweest waarvan vele jaren als bestuurslid. Gedurende die tijd is hij zeer actief geweest en heeft hij veel zaken gerealiseerd ten faveure van de harmonie. Een van de belangrijkste, maar zeker de meest blijvende is zijn bijdrage in de conservering van het oude verenigingsvaandel uit 1867 en de realisatie van het nieuwe vaandel voor de harmonie.
Leo zal dan ook altijd voortleven in dit nieuwe vaandel. 25 juni 2017

Jubileumconcert Tegelen 200 jaar

Op zondag 25 juni jl. heeft onze harmonie haar medewerking verleend aan een uniek concert in de Doolhof.
Een unicum in de historie van Tegelen. Zo werd het jubileumconcert van "200 jaar Tegelen" met bijbehorende toeters, bellen en uitroeptekens aangekondigd. Bijzonder is het zeker wat er op 25 juni in de Doolhof gebeurde!
Uniek was dat vrijwel alle muziekverenigingen van Tegelen en Steyl mee werkten aan het openluchtconcert. En dat zijn er nogal wat! Tegelen staat van oudere bekend als een bolwerk van muziekcultuur. Alle koren en orkesten op een en dezelfde dag samen brengen op één podium, is een kunststukje op zich. Het is ook al vaker geprobeerd, maar nog nooit gelukt.

Zondag 25 juni gaven ze samen een klankvolle invulling aan het gevoel van trots dat de Tegelenaren dit jaar delen. De mannenkoren Vriendenkring, Excelsior, Animo Steyl’33 en de Tegelse Hofzangers; de vrouwenkoren Campanella en Quint, en de harmonieën Sempre Avanti en St. Cecilia samen met het Tegels Symphonie Orkest.
Met de komst van de Kreisfeuerwehrkapelle uit Viersen werd benadrukt dat het feest samen met de Duitse buren werd gevierd.

Uniek was ook dat de vier mannenkoren uitsluitend gezamenlijk optraden en dus één groot koor vormden. Hetzelfde geldt voor de drie orkesten: beide harmonieën en het TSO gooiden hun instrumenten bijeen. Alleen de vrouwenkoren laten zowel afzonderlijk als samen van zich horen. Een aantal werken werd door alle deelnemende koren en orkesten gezamenlijk uitgevoerd; zo’n 210 vocalisten en 110 musici vulden het podium van het openluchttheater. In de finale brachten zij als afsluiting het officieuze Tegels volkslied waarmee elk jaar de vastelaovend in ’t Witte Hoés wordt ingeluid.
De huisomroep TZBO heeft van dit concert video-opnames gemaakt, die onder deze link bekeken en beluisterd kunnen worden.
Om de foto's te bekijken, klikt op deze link.Foto: Tegelen200.nl


11 juni 2017

Rommelmarkt

De traditionele rommelmarkt was ook dit jaar een groot succes. Met dank aan alle sponsoren van de spulletjes, de cake- en taartenbakkers, de standhouders, alle andere vrijwilligers en niet te vergeten, de bezoekers die ervoor hebben gezorgd dat het allemaal op rolletjes liep.
12 april 2017

Lintje voor Piet Cremers
Op de 164e Algemene Ledenvergadering, 12 april 2017, van de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia heeft Piet Cremers uit handen van Burgemeester Antoin Scholten een lintje gekregen. Piet is lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden, ondermeer voor zijn meer van 36 jarig bestuurslidmaatschap van de harmonie. Zo is hij van 1981 tot 2008 secretaris geweest, naast andere bestuurlijke taken houdt hij het archief en de verenigingswebsite bij, is hij redacteur van het verenigingsblad en vervoert hij instrumenten bij optredens.

Verder was Piet Cremers tot 2010 eigenaar van het gelijknamige transportbedrijf. Sinds 2011 is hij actief vrijwilliger van Slachtofferhulp Nederland. Hij steunt slachtoffers van misdrijven en verkeersongelukken en staat hen tijdens rechtszittingen bij. 

In zijn toespraak bij de uitreiking van het lintje zei Burgemeester Scholten dat Piet Cremers heeft laten zien dat ondernemen en maatschappelijk actief zijn goed kunnen samengaan. 

    

9 april 2017

Brel & Brass
De Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem wordt sinds het verschijnen van haar album ‘Songs of Jacques Brel’ uit 2002 gezien als een van Europa’s beste Brel-vertolkers. In ‘Brel & Brass’ in Theater de Maaspoort ten Venlo, op zondag 9 april j.l., ging ze de samenwerking aan met de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Tegelen o.l.v. dirigent John Bartels en bastrombonist Jos Jansen, een veelgevraagd solist in binnen- en buitenland. 

Voor de pauze speelde het orkest een instrumentaal programma, inclusief een Brel-prelude. In het tweede deel was het de beurt aan Micheline Van Hautem, die met het orkest de mooiste, maar niet per se de meest bekende liedjes van de Belgische chansonnier ten gehore bracht. 

Voor de foto's klik hier...


28 maart 2017


Jacques Hendriks voorzitter HarmonieIn november 2016 is Ben Aldewereld benoemd tot Wethouder van de Gemeente Venlo. Hierdoor is de vacature van het 
voorzitterschap ontstaan. In de maanden daarna is penningmeester Jacques Hendriks opgetreden als waarnemend voorzitter. In de bestuursvergadering van dinsdag 28 maart is Jacques door het bestuur benoemd tot voorzitter. Naast deze functie zal hij vooralsnog ook penningmeester zijn van onze harmonie.

27 februari 2017

Nolles en de Harmonie


Ut is al mieër den 100 joar geleje det Nolles met de harmenie metging as die oettrok op sjtroat. 
De vereiniging misde um zoeë erg det ze in 2003 vúr Nolles een sjtandbeeld in Tegele hebbe gezatte. Einen döbbelgenger van Nolles is in 't jubileumjoar 2003 van de harmenie nag metgetrokke in d'n optoch en wir verdwene. Inens is Nolles wir opgedoake in de Tegelse optoch van 2017. Hae is nao ós op zeuk. Nolles, as se de harmenie mis kóm den gerös nao de repetities of beejeinkomste van de harmenie. Weej zulle dich met aope erm ontvange. Maar auch geej, zieër geachte laezer of laezeres van dit websait, as geej ein harmenie-instrument kent besjpeule, kóm den auch ens kieke nao ós concerte of repetities, misjien krieg geej den wir zin um met ós keuninklikke harmenie met te doon. En vúr uch jónge kinger hebbe weej gójje meziekopleidinge. Kieëk maar ens op ós websait beej jeug. 

Terug naar boven

Nieuws

NieuwsflitsBuienradar

Terug naar boven