Menu

U bevindt zich hier: nieuwsberichten > Nieuwsberichten 2018

Nieuwsberichten 2018


Kerstconcert 2018


De 165-jarige Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Tegelen presenteerde haar 41ste kerstconcert samen met het 25-jarig Venloos Mannenkoor de Meulezengers en de solisten Vera de Bree, zang en Ben van Daal, piano op Tweede Kerstdag, 26 december 2018 in Theater de Maaspoort te Venlo..

Het publiek kon genieten van een concert met een feestelijk karakter met kerstmuziek en een scala aan andere muziekstijlen.

Koninklijke Harmonie Sint Cecilia o.l.v. John Bartels speelde muziek van o.a. Jan van der Roost (Balkanya) en José Padilla (El Relicario) en begeleidt de solisten Vera de Bree en Ben van Daal.

Venloos Mannenkoor de Meulezengers o.l.v. Marianne Maessen-Scherjon, voerde een aantal werken à capella uit, zong samen met Vera de Bree en werd bij een aantal werken begeleid door de harmonie.

Vera de Bree

vertolkte o.a. liedjes van Toon Hermans (Dit is een plek om lief te hebben) en Ray Charles (Hallelujah, I love him so).

Ben van Daal

was als pianosolist samen met de harmonie te horen in o.a. het Warsaw Concerto van Richard Addinsel en Ballade pour Adeline van Richard Claiderman.


           Reünieconcert 25 november 2018


Op zondag 25 november 2018 was er een grote reünie van de Koninklijke Harmonie St.Cecilia Tegelen. De dag, bedoeld voor oud-leden, leden, (oud-)bestuursleden, dirigent en oud-dirigenten, vrienden en sponsors van de harmonie, werd goed bezocht. 

Middelpunt van deze reünie was een concert waaraan ook een aantal reünisten aan deelnam. 

De dag viel samen met het 165-jarig bestaan van de Harmonie en het 35 jarig dirigentschap van John Bartels.

De reünie begon met een hernieuwde kennismaking van leden en reünisten, gevolgd door een gezamenlijk concert en werd afgesloten met het maken van een groepsfoto. Onder het genot van een frietje en een drankje was er volop gelegenheid om na te praten. Tevens was er volop gelegenheid de vele fotocollage's te bekijken van vroegere tot hedendaagse fotomomenten van de harmonie.  
Jubilarissen 2018:

Zaterdag 10 november 2018 was de Ceciliaviering in onze vereniging.

Op deze viering werden de jubilarissen door voorzitter Ben Aldewereld in het zonnetje gezet.
Naast een persoonlijke toespraak voor iedere jubilaris was en een verenigingsspeld en een jubileumspeld van de LBM en natuurlijk de bijbehorende oorkondes.
25 jaar lid: Moniek Faassen, klarinettiste en bestuurslid
10 jaar lid: Désirée Siebgens - Custers, saxofoniste
10 jaar lid: Marijn Kuntzelaers, trompettist
10 jaar lid: Steven Stoffels, saxofonistv.l.n.r.: Moniek Faassen, Désirée Siebgens, Marijn Kuntzelaers.

Op de foto ontbreekt Steven omdat hij die avond elders verplichtingen had.

Op de repetitie van 11 november werd hij alsnog gehuldigd.  Lenteconcert met de Steyler Staar, april 2018

Op zondagmiddag 22 april 2018 gaf onze harmonie, samen met het smartlappenkoor Steyler Staar een gezellig lenteconcert in 't Zaelke in Tegelen. 

Muzikale klanken van zowel de harmonie als het smartlappenkoor zorgden voor een stemmingsvolle middag.


Terug naar boven

Nieuws

Nieuwsflits

Op 26 december 2019 organiseren wij voor de 42e keer het traditionele kerstconcert in de Maaspoort te Venlo.
Dit jaar verlenen het Venloos Mannenkoor de Meulezengers hun medewerking en Mezzosopraan Kikki Vanhautem.

Meer informatie over dit kerstconcert en hoe u kaarten kunt bestellen, kunt u hier vinden.

________________________________________________________________________________________________

Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Tegelen zoekt nieuwe dirigent

De Koninklijke Harmonie Sint Cecilia in het Noord-Limburgse Tegelen behoort tot de oudste Limburgse amateur-muziekgezelschappen en heeft in de afgelopen 166 jaar meer dan eens hoge ogen gegooid. Onze vereniging telt momenteel 38 spelende leden, waarvoor naast samen musiceren ook sociale binding een belangrijke kernwaarde is. In verband met pensionering van onze huidige dirigent zijn we per 1 maart 2020 op zoek naar opnieuw:

een inspirerende freelance dirigent (m/v)

Naast gezellig samen musiceren streven we er ook naar om de gespeelde werken zorgvuldig uit te voeren en samen een sfeervolle uitvoering te verzorgen. We willen onderscheidend zijn en uitvoeringen verzorgen die indruk achter laten. Dit is voor onze leden van grote betekenis, daarom willen we dit met onze nieuwe muzikale inspirator verder uitbouwen. We verwachten dat hij/zij ons weet te enthousiasmeren, inspireren en uit te dagen.

In de afgelopen periode hebben we uit een uitgebreid repertoire geput, waarbij naast eigentijdse muziek met name uitdagende klassieke werken zijn uitgevoerd. Samen met onze nieuwe dirigent willen we hieraan een vervolg geven, maar ook nieuwe wegen inslaan.

Van de nieuwe dirigent verwachten we dat hij/zij:

 • In het bezit is van een HaFaBra directie-diploma.

 • Gevoel heeft voor de sociale binding en richtinggevend is in het gezamenlijk musiceren.

 • Een uitgebreide en gevarieerde repertoirekennis heeft die aansluit bij onze ambitie.

 • Op actieve wijze invulling geeft aan het eigentijdse imago van onze vereniging, waarbij ledenwerving een belangrijk aandachtspunt is.

 • Open staat voor samenwerkingsverbanden met andere verenigingen.

  De repetities worden momenteel gehouden op de woensdagavond van 19.30u tot 21.30u in ‘t Zaelke op de Arie¨nsstraat in Tegelen. Voor meer informatie over de lange historie van het orkest verwijzen we naar de website www.harmonie-tegelen.nl.

  Sollicitatiebrieven, voorzien van een heldere toelichting en CV, kunnen uiterlijk 6 december 2019 per e-mail worden gestuurd naar bestuurslid Petra Kuntzelaers, p.kuntzelaers63@gmail.com

  Op zaterdag 14 december vinden de gesprekken met de sollicitatiecommissie plaats. Vervolgens worden drie kandidaten geselecteerd. Proefdirecties vinden plaats op 29 januari, 5 februari en 12 februari 2020. Aan de hand van deze proefdirecties wordt een definitieve keuze gemaakt. De nieuwe dirigent leidt vanaf woensdag 4 maart 2020 de repetities van onze vereniging.


Buienradar

Terug naar boven