Menu

U bevindt zich hier: nieuwsberichten > Nieuwsberichten 2019

Nieuwsberichten 2019

24 november 2019

Op zondag 24 november gaf onze harmonie een oefenconcert in ontmoetingscentrum de Glazenap in Tegelen als voorbereiding op ons kerstconcert.22 november 2019

Op vrijdag 22 november 2019 hield de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia de jaarlijkse Cecilia-avond. Aan het begin van de avond huldigde voorzitter Ben Aldewereld de leden die een lidmaatschapsjubileum vieren.
Jacques Hendriks was 10 jaar lid van de vereniging. De voorzitter haalde de grote staat van dienst van Jacques aan. Gedurende die tien jaar was hij achtereenvolgens secretaris, secretaris/penningmeester, voorzitter en momenteel weer penningmeester.
Voor zijn verdiensten en 10 jarig lidmaatschap ontving hij een speld en oorkonde van de KNMO en een oorkonde van Cecilia. Echtgenote Yvonne Hendriks - Houba werd in de hulde betrokken en ontving een boeket bloemen. 
Yvonne Wibbeke - Verbeek was naast haar functie van klarinettiste ook bijna 20 jaar leerlingenmentor. Vele  jonge kinderen heeft zij geworven voor de harmonie en ze als leerlingmuzikanten begeleid naar een plaats in het orkest. Ook zij ontving speld en oorkonde van de KNMO en de gouden Nolles en oorkonde van de harmonie. Echtgenoot Herbert Wibbeke speldde Yvonne de versierselen op.
3 november 2019

Op 3 november 2019 is onze beschermheer Peter Allers overleden.
Hij was jarenlang een inspirerende voorzitter van onze vereniging en de laatste jaren een aimabele beschermheer.
In onze harten en in onze muziek blijft Peter voortleven.
22 juni 2019

De diamanten jubilaris begon in 1959 als tamboer bij de Koninklijke. Weldra werd hij in het orkest opgenomen als slagwerker en paukenist. Vele concerten en concoursen heeft Jo meegemaakt met als hoogtepunt het Landskampioenschap van de harmonie in 1966. Omdat Jo de laatste jaren in Gran Canaria woont kan hij niet meer deelnemen aan alle activiteiten van de harmonie, maar dit betekent niet dat hij niet meer betrokken is. Hij gebruikt de sociale media intensief om de band met de vereniging te blijven behouden. Voor zijn jubileum werd Jo door voorzitter Ben Aldewereld gehuldigd met de gouden FKM-speld met twee zirkonia’s en oorkondes van de FKM en harmonie. Zijn vrouw José ontving een boeket. Het symbool van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia, Nolles, was in vol ornaat van zijn rustplaats opgestaan om hulde te brengen aan de jubilaris. Dit ging gepaard met het vertellen van anekdotes uit de lange staat van dienst van de jubilaris. Door Nolles werd hij gedecoreerd met gouden nollesspeld, waarop Jo liet weten hierop bijzonder trots te zijn.13 juni 2019

Op 11 juni is onze klarinettiste Eveline Theunissen - van der Velden, op 40 jarige leeftijd overleden.
Eveline is op 10-jarige leeftijd lid geworden van onze vereniging. In 2013 vierde ze haar 25-jarig jubileum binnen onze vereniging. 
Haar enthousiasme, vriendelijkheid en spontaniteit, zullen we zeker gaan missen. 
Onze gedachten en medeleven gaan uit naar haar man Roy, haar zoon Rick en naaste familieleden. 12 maart 2019

Aan dit solistenconcours namen jeugdige (tot 18 jaar) muzikanten deel van de volgende verenigingen:
 • Fanfare Sint Aldegondis Maasbree
 • Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Tegelen
 • Harmonie Sempre Avanti Tegelen
 • Harmonie Kunst na Arbeid Belfeld
 • Philharmonisch Gezelschap Reuver
 • Fanfare Eendracht Baarlo
 • Harmonie Sint Gertrudis Beesel
 • Muziekvereniging Kessel
Aan het concours namen zowel blazers als slagwerkers deel.
Zij werden beoordeeld door een vakkundige jury. Voor de blazers was dit Frans Hendrikx en voor de slagwerkers Paul Bouten.
Het programmaboekje met alle informatie kunt u onder deze link vinden.
De uitslagen:
Blazers: Jeugdafdeling, 4e afdeling: Klik hier
Blazers: 3e, 2e en 1e afdeling: Klik hier
Slagwerk jeugdafdeling: 4e, 3e en 2e afdeling: Klik hier
Op zaterdag 16 maart 2019 organiseerde de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Tegelen het 45e Muzikaal Jeugd Treffen in de Gemeenschapscentrum de Hamar, Stevensplein 2, 5951 DV Belfeld. 


Terug naar boven

Nieuws

Nieuwsflits

Op 26 december 2019 organiseren wij voor de 42e keer het traditionele kerstconcert in de Maaspoort te Venlo.
Dit jaar verlenen het Venloos Mannenkoor de Meulezengers hun medewerking en Mezzosopraan Kikki Vanhautem.

Meer informatie over dit kerstconcert en hoe u kaarten kunt bestellen, kunt u hier vinden.

________________________________________________________________________________________________

Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Tegelen zoekt nieuwe dirigent

De Koninklijke Harmonie Sint Cecilia in het Noord-Limburgse Tegelen behoort tot de oudste Limburgse amateur-muziekgezelschappen en heeft in de afgelopen 166 jaar meer dan eens hoge ogen gegooid. Onze vereniging telt momenteel 38 spelende leden, waarvoor naast samen musiceren ook sociale binding een belangrijke kernwaarde is. In verband met pensionering van onze huidige dirigent zijn we per 1 maart 2020 op zoek naar opnieuw:

een inspirerende freelance dirigent (m/v)

Naast gezellig samen musiceren streven we er ook naar om de gespeelde werken zorgvuldig uit te voeren en samen een sfeervolle uitvoering te verzorgen. We willen onderscheidend zijn en uitvoeringen verzorgen die indruk achter laten. Dit is voor onze leden van grote betekenis, daarom willen we dit met onze nieuwe muzikale inspirator verder uitbouwen. We verwachten dat hij/zij ons weet te enthousiasmeren, inspireren en uit te dagen.

In de afgelopen periode hebben we uit een uitgebreid repertoire geput, waarbij naast eigentijdse muziek met name uitdagende klassieke werken zijn uitgevoerd. Samen met onze nieuwe dirigent willen we hieraan een vervolg geven, maar ook nieuwe wegen inslaan.

Van de nieuwe dirigent verwachten we dat hij/zij:

 • In het bezit is van een HaFaBra directie-diploma.

 • Gevoel heeft voor de sociale binding en richtinggevend is in het gezamenlijk musiceren.

 • Een uitgebreide en gevarieerde repertoirekennis heeft die aansluit bij onze ambitie.

 • Op actieve wijze invulling geeft aan het eigentijdse imago van onze vereniging, waarbij ledenwerving een belangrijk aandachtspunt is.

 • Open staat voor samenwerkingsverbanden met andere verenigingen.

  De repetities worden momenteel gehouden op de woensdagavond van 19.30u tot 21.30u in ‘t Zaelke op de Arie¨nsstraat in Tegelen. Voor meer informatie over de lange historie van het orkest verwijzen we naar de website www.harmonie-tegelen.nl.

  Sollicitatiebrieven, voorzien van een heldere toelichting en CV, kunnen uiterlijk 6 december 2019 per e-mail worden gestuurd naar bestuurslid Petra Kuntzelaers, p.kuntzelaers63@gmail.com

  Op zaterdag 14 december vinden de gesprekken met de sollicitatiecommissie plaats. Vervolgens worden drie kandidaten geselecteerd. Proefdirecties vinden plaats op 29 januari, 5 februari en 12 februari 2020. Aan de hand van deze proefdirecties wordt een definitieve keuze gemaakt. De nieuwe dirigent leidt vanaf woensdag 4 maart 2020 de repetities van onze vereniging.


Buienradar

Terug naar boven