Menu

U bevindt zich hier: nieuwsberichten > Nieuwsberichten 2019

Nieuwsberichten 2019

24 november 2019

Op zondag 24 november gaf onze harmonie een oefenconcert in ontmoetingscentrum de Glazenap in Tegelen als voorbereiding op ons kerstconcert.22 november 2019

Op vrijdag 22 november 2019 hield de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia de jaarlijkse Cecilia-avond. Aan het begin van de avond huldigde voorzitter Ben Aldewereld de leden die een lidmaatschapsjubileum vieren.
Jacques Hendriks was 10 jaar lid van de vereniging. De voorzitter haalde de grote staat van dienst van Jacques aan. Gedurende die tien jaar was hij achtereenvolgens secretaris, secretaris/penningmeester, voorzitter en momenteel weer penningmeester.
Voor zijn verdiensten en 10 jarig lidmaatschap ontving hij een speld en oorkonde van de KNMO en een oorkonde van Cecilia. Echtgenote Yvonne Hendriks - Houba werd in de hulde betrokken en ontving een boeket bloemen. 
Yvonne Wibbeke - Verbeek was naast haar functie van klarinettiste ook bijna 20 jaar leerlingenmentor. Vele  jonge kinderen heeft zij geworven voor de harmonie en ze als leerlingmuzikanten begeleid naar een plaats in het orkest. Ook zij ontving speld en oorkonde van de KNMO en de gouden Nolles en oorkonde van de harmonie. Echtgenoot Herbert Wibbeke speldde Yvonne de versierselen op.
3 november 2019

Op 3 november 2019 is onze beschermheer Peter Allers overleden.
Hij was jarenlang een inspirerende voorzitter van onze vereniging en de laatste jaren een aimabele beschermheer.
In onze harten en in onze muziek blijft Peter voortleven.
22 juni 2019

De diamanten jubilaris begon in 1959 als tamboer bij de Koninklijke. Weldra werd hij in het orkest opgenomen als slagwerker en paukenist. Vele concerten en concoursen heeft Jo meegemaakt met als hoogtepunt het Landskampioenschap van de harmonie in 1966. Omdat Jo de laatste jaren in Gran Canaria woont kan hij niet meer deelnemen aan alle activiteiten van de harmonie, maar dit betekent niet dat hij niet meer betrokken is. Hij gebruikt de sociale media intensief om de band met de vereniging te blijven behouden. Voor zijn jubileum werd Jo door voorzitter Ben Aldewereld gehuldigd met de gouden FKM-speld met twee zirkonia’s en oorkondes van de FKM en harmonie. Zijn vrouw José ontving een boeket. Het symbool van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia, Nolles, was in vol ornaat van zijn rustplaats opgestaan om hulde te brengen aan de jubilaris. Dit ging gepaard met het vertellen van anekdotes uit de lange staat van dienst van de jubilaris. Door Nolles werd hij gedecoreerd met gouden nollesspeld, waarop Jo liet weten hierop bijzonder trots te zijn.13 juni 2019

Op 11 juni is onze klarinettiste Eveline Theunissen - van der Velden, op 40 jarige leeftijd overleden.
Eveline is op 10-jarige leeftijd lid geworden van onze vereniging. In 2013 vierde ze haar 25-jarig jubileum binnen onze vereniging. 
Haar enthousiasme, vriendelijkheid en spontaniteit, zullen we zeker gaan missen. 
Onze gedachten en medeleven gaan uit naar haar man Roy, haar zoon Rick en naaste familieleden. 12 maart 2019

Aan dit solistenconcours namen jeugdige (tot 18 jaar) muzikanten deel van de volgende verenigingen:
  • Fanfare Sint Aldegondis Maasbree
  • Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Tegelen
  • Harmonie Sempre Avanti Tegelen
  • Harmonie Kunst na Arbeid Belfeld
  • Philharmonisch Gezelschap Reuver
  • Fanfare Eendracht Baarlo
  • Harmonie Sint Gertrudis Beesel
  • Muziekvereniging Kessel
Aan het concours namen zowel blazers als slagwerkers deel.
Zij werden beoordeeld door een vakkundige jury. Voor de blazers was dit Frans Hendrikx en voor de slagwerkers Paul Bouten.
Het programmaboekje met alle informatie kunt u onder deze link vinden.
De uitslagen:
Blazers: Jeugdafdeling, 4e afdeling: Klik hier
Blazers: 3e, 2e en 1e afdeling: Klik hier
Slagwerk jeugdafdeling: 4e, 3e en 2e afdeling: Klik hier
Op zaterdag 16 maart 2019 organiseerde de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Tegelen het 45e Muzikaal Jeugd Treffen in de Gemeenschapscentrum de Hamar, Stevensplein 2, 5951 DV Belfeld. 


Terug naar boven

Nieuws

NieuwsflitsBuienradar

Terug naar boven