Dirigent

Richard Alberts

Richard Alberts (1979) groeide op in Venlo en al op jonge leeftijd volgde hij de eerste saxofoonlessen op het kunstencentrum. Richard komt uit een echte hafa familie en dus was een lidmaatschap bij de plaatselijke Koninklijke Fanfare en logische stap. Enkele jaren later kreeg hij ook klarinet- en pianoles, om nog wat meer muzikale bagage te krijgen.
Op 15 jarige leeftijd werd Richard aangesteld als 2e dirigent bij de Fanfare en daarmee was de kiem gelegd om zich jaren later te gaan verdiepen in het dirigeren van harmonie- en fanfare orkesten. Op 17-jarige leeftijd startte hij met de studie klassiek saxofoon aan het conservatorium van Amsterdam en werden de vleugels uitgeslagen binnen tal van professionele orkesten in binnen- en buitenland. Onder andere bij De Koninklijke Militaire Kapel, Rundfunk Blasorchester Leipzig, Het Limburgs Symphonie Orkest en Holland Symphonie. 

Dirigent Richard Alberts

Richard ontdekte een nieuwe passie, namelijk de bariton saxofoon. Hij heeft zich in de loop der jaren op dit sonore instrument toegelegd en vandaag de dag is hij nog steeds verbonden aan Het Mosa Saxofoonkwartet als baritonsaxofonist. Hier hield de muzikale uitdaging echter niet op. Hij legde zich meer en meer toe op het dirigeren van orkesten binnen de amateursector.

Thans is Richard verbonden als dirigent aan Fanfare Semper Avanti Grashoek (2019 – heden) en Jeugdharmonie Crescendo Beegden (2016 – heden). Verder is hij zoals gezegd baritonsaxofonist van het Mosa Saxofoonkwartet, freelancer bij verscheidene professionele- en amateurorkesten en is hij verbonden als docent bij onder andere Myouthic, Kunstencentrum Venlo en Hafascool.

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat Richard in maart 2020 is aangesteld als dirigent van ons orkest. 

Ere-Dirigent John Bartels

Het aanstellen van dirigent Richard Alberts volgde op het besluit van John Bartels om na 36 jaar het dirigeren bij onze vereniging achter zich te laten en te gaan genieten van zijn welverdiende pensioen. Het bestuur, de beschermheer en leden, zijn John Bartels ontzettend dankbaar voor zijn jarenlange inzet voor onze harmonie. Als blijk van waardering is John Bartels benoemd tot ere-dirigent van de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Tegelen. 

Ere-dirigent John Bartels